Omgeving

Ursel is een deelgemeente van Knesselare en ligt in het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Het is een prachtig gebied van natuur en stilte, ideaal voor de wandelaar, de fietser en natuurliefhebber.

Zware industrie is in Knesselare niet te vinden. Kleine ambachtelijke bedrijven, fraaie handelszaken, mooie boerderijen en een bloeiend verenigingsleven typeren de werkkracht van de inwoners.

De lokale geschiedenis is niet veraf: geklasseerde monumenten zoals de Pietendriesmolen, de Sint-Willibrorduskerk en de Drongengoedhoeve, zijn de stille getuigen van een groots verleden.

De gemakkelijke bereikbaarheid en centrale ligging op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen geeft uitstekende verbindingen met Brugge en Gent. Beide steden liggen op ongeveer een half uurtje rijden met de wagen.

Op de website van toerisme Meetjesland is er allerlei nuttige toeristische info te vinden voor tijdens uw vakantieverblijf..

Hieronder zetten we alvast enkele van onze persoonlijke favorieten …

  • Grillrestaurant Elckerlick is de thuishaven van topchef Peter De Clercq. Men kan er terecht voor allerlei grillages van topkwaliteit.
  • Villa Maria is nog zo’n toprestaurant in de nabije omgeving. Voor een eerlijke keuken met dagverse producten is dit de place 2 to be!
  • De Vliegclub Ursel is gelegen op amper 200m van de Wellnesschalet. Iedere zondagvoormiddag zijn er luchtdopen.
  • Het Landschapsinfocentrum Meetjesland vindt men in de Drongengoedhoeve. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, gaande van ambachtelijk leren brood bakken tot een keramiekatelier en toeristische uitstappen.
  • De Pierlalastoet wordt iedere tweede zondag van september georganiseerd en wil het leven van de legendarische “Pierlala” uitbeelden. Ieder jaar is er een ander thema dat een periode uit het leven van Pierlala weergeeft.

De chalet staat in een uniek perceel van het bos, zonder afsluiting. Het terras loopt door in het uitgestrekte bos en er zijn geen buren. Deze luxe vakantiewoning is ideaal voor mensen die eens een weekendje of midweek weg willen uit de stad of andere drukte.